Maklumat Syarikat: Tapak web ini (www.investico.com) dikendalikan oleh Faraz Financial Services (PTY) Limited, sebuah firma pelaburan Afrika Selatan, yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Kelakuan Sektor Kewangan Afrika Selatan dengan nombor lesen Penyedia Perkhidmatan Kewangan (FSP) 45518 untuk menyediakan perkhidmatan perantara. Faraz Financial Services (PTY) Limited terletak di pejabat berdaftar di 31 First Avenue East, Parktown North, Unit 9, 2193 Gauteng, Johannesburg, Afrika Selatan.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited memiliki dan mengendalikan jenama "Investico".

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited dan Value Bridge Single Member Investment Services S.A tergolong dalam Kumpulan Syarikat yang sama. Value Bridge Single Member Investment Services S.A dikawal selia oleh Suruhanjaya Pasaran Modal Hellenic dengan nombor lesen 6/927/31-8-2021.

 

Amaran risiko: Kontrak untuk perbezaan ('CFD') adalah produk kewangan yang kompleks, dengan ciri spekulatif, perdagangan yang melibatkan risiko kehilangan modal yang ketara. Berdagang CFD, yang merupakan produk marginal, boleh mengakibatkan kehilangan keseluruhan baki anda. Ingat bahawa leveraj dalam CFD boleh berfungsi untuk kedua-dua kelebihan dan kelemahan anda. Peniaga CFD tidak memiliki, atau mempunyai apa-apa hak untuk, aset pendasar. Berdagang CFD tidak sesuai untuk semua pelabur. Prestasi masa lalu tidak menjadi penunjuk yang boleh dipercayai untuk keputusan masa depan. Ramalan masa depan tidak menjadi penunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti objektif pelaburan anda, tahap pengalaman dan toleransi risiko. Anda tidak boleh mendepositkan lebih banyak daripada yang anda bersedia untuk kehilangan. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko yang berkaitan dengan produk yang dijangkakan dan dapatkan nasihat bebas, jika perlu. Sila baca dokumen Pendedahan Risiko kami.

 

Sekatan Serantau: Faraz Financial Services (PTY) Limited tidak menawarkan perkhidmatan di Kawasan Ekonomi Eropah dan begitu juga di bidang kuasa lain seperti Amerika Syarikat, British Columbia, Kanada dan beberapa wilayah lain.

 

Faraz Financial Services (PTY) Limited tidak mengeluarkan nasihat, pengesyoran atau pendapat berhubung dengan memperoleh, memegang atau melupuskan sebarang produk kewangan.

Pembida

 • Bagaimanakah cara saya boleh membuka perdagangan pelaksanaan pasaran?
  Langkah 1 - Pilih suatu aset.
  Langkah 2 - Beralih ke tab pelaksanaan pasaran.
  Langkah 3 - Pilih saiz perdagangan dalam lot.
  Langkah 4 – Pilih arah perdagangan.
  Langkah 5 - Laksanakan perdagangan dengan mengklik butang perdagangan.
 • Bagaimanakah cara saya boleh membuka perdagangan pesanan belum selesai?
  Langkah 1 - Pilih suatu aset.
  Langkah 2 - Beralih ke tab perdagangan lanjutan.
  Langkah 3 - Pilih saiz perdagangan dalam lot.
  Langkah 4 – Pilih arah perdagangan.
  Langkah 5 - Klik pada butang tetapkan pesanan belum selesai.
  Langkah 6 - Pada 'pada medan harga' tetapkan harga.
  Langkah 7 (pilihan) - Pesanan ini mempunyai tarikh tamat tempoh. Anda boleh memilih tarikh tamat tempoh dengan mengklik pada kotak semak di sebelah 'medan tamat tempoh'.
  Langkah 8 - Laksanakan pesanan dengan mengklik butang Buat Pesanan.
 • Bagaimanakah cara saya boleh membuka perdagangan pelaksanaan pasaran yang dilindungi dengan tahap Henti Rugi dan Ambil Untung?
  Langkah 1 - Pilih suatu aset.
  Langkah 2 - Beralih ke tab perdagangan lanjutan.
  Langkah 3 - Pilih saiz perdagangan dalam lot.
  Langkah 4 – Pilih arah perdagangan.
  Langkah 5 – Klik pada kotak semak Ambil Untung / Henti Rugi dan ubah suai pip atau nilai harga.
  Langkah 6 - Laksanakan perdagangan dengan mengklik pada butang Perdagangan.
 • Bagaimanakah saya boleh membuka perdagangan pesanan belum selesai yang dilindungi dengan tahap Henti Rugi dan Ambil Untung?
  Langkah 1 - Pilih suatu aset.
  Langkah 2 - Beralih ke tab perdagangan lanjutan.
  Langkah 3 - Pilih saiz perdagangan dalam lot.
  Langkah 4 – Pilih arah perdagangan.
  Langkah 5 – Klik pada kotak semak Ambil Untung / Henti Rugi dan ubah suai pip atau nilai harga.
  Langkah 6 - Klik pada butang tetapkan pesanan belum selesai.
  Langkah 7 - Pada 'pada medan harga' tetapkan harga.
  Langkah 8 (pilihan) - Pesanan ini mempunyai tarikh tamat tempoh. Anda boleh memilih tarikh tamat tempoh dengan mengklik pada kotak semak di sebelah 'medan tamat tempoh'.
  Langkah 9 - Laksanakan pesanan dengan mengklik butang Buat Pesanan.
 • Di manakah saya boleh mendapatkan maklumat tentang aset tertentu?
  Pilih aset dan klik pada tab maklumat yang terletak di atas carta.
 • Apakah perdagangan pelaksanaan pasaran?
  Dalam mod pelaksanaan pasaran, seorang pedagang bersetuju untuk melaksanakan urus niaga pada harga yang ditawarkan oleh broker.
 • Apakah perdagangan pesanan belum selesai?
  Pesanan belum selesai ialah suatu arahan untuk membuka kedudukan apabila instrumen mencapai harga yang telah dipra-tetapkan oleh anda. Sama ada pesanan had atau pesanan henti, kedudukan akan dipenuhi hanya apabila instrumen kewangan mencapai harga tertentu dan telah menemui pembeli, atau pembeli.
 • Apa itu tawaran?
  Harga yang pembeli bersedia untuk membeli pada; harga yang ditawarkan untuk suatu mata wang.
 • Apakah leveraj?
  Leveraj meningkatkan kuasa beli anda oleh itu membolehkan anda memperolehi pendedahan yang besar kepada pasaran kewangan sambil hanya mengikat jumlah modal anda yang agak kecil.

  CFD berleveraj, yang bermaksud anda hanya perlu meletakkan deposit kecil untuk pendedahan yang jauh lebih besar.

  Leveraj meningkatkan potensi keuntungan anda serta risiko kehilangan modal anda.
 • Apa itu pip?
  'Pip' bermaksud 'Titik Faedah Harga' atau 'Peratusan dalam Titik' dan digunakan sebagai unit ukuran perubahan nilai pasangan mata wang – satu pip adalah turun naik terkecil yang dibenarkan dalam harganya.

  Kebanyakan mata wang, tidak seperti yen Jepun, mempunyai 2 titik perpuluhan contohnya 1 dolar = 100 sen.
 • Bagaimanakah cara saya boleh menutup perdagangan aktif?
  Sila semak senarai dagangan terbuka di 'Perdagangan Buka' melalui halaman "Perdagangan". Pilih perdagangan dan klik pada butang "Tutup" di sebelahnya. Sila, pastikan pasaran aset dibuka dengan mengklik tab "maklumat". Jika ia dibuka, perdagangan boleh ditutup.
 • Bila saya tidak boleh menutup perdagangan aktif?
  Sila pastikan pasaran aset dibuka dengan mengklik pada butang maklumat di atas carta. Jika ia terbuka, perdagangan boleh ditutup.
 • Apa itu Henti Rugi?
  Henti Rugi adalah pesanan untuk menutup suatu transaksi dalam kedudukan CFD pada harga yang ditentukan terlebih dahulu oleh anda, yang dalam kes 'beli' adalah lebih rendah daripada harga transaksi pembukaan, dan dalam kes 'jual' adalah lebih tinggi daripada harga transaksi pembukaan. Pesanan Henti Rugi boleh berfungsi sebagai strategi meminimumkan risiko namun, ia tidak boleh dijamin kerana semasa keadaan tidak normal dan turun naik yang tinggi, pesanan Henti Rugi boleh dilaksanakan pada harga yang lebih teruk.
 • Apakah tahap Ambil Untung?
  Ambil Untung adalah pesanan untuk menutup transaksi dalam kedudukan CFD pada harga yang ditentukan terlebih dahulu oleh anda, yang dalam kes 'beli' adalah lebih tinggi daripada harga transaksi pembukaan, dan dalam kes 'jual' adalah lebih rendah daripada harga transaksi pembukaan.
 • Apakah jenis pesanan belum selesai yang wujud?
  Henti Beli: Kontrak diletakkan di atas suatu harga dan harga terus menaik.
  Henti Jual: Kontrak diletakkan di bawah suatu harga dan harga terus menurun.
  Had Beli: Kontrak yang diletakkan di bawah suatu harga dan kemudian harga naik.
  Had Jual: Kontrak yang diletakkan di atas suatu harga dan kemudian harga turun..
 • Bagaimanakah cara untuk membuka semula Pembida jika ia telah ditutup?
  Jika anda klik pada butang X, pembida akan hilang membolehkan anda menikmati carta saiz yang besar. Untuk membuka semula Pembida, klik pada butang Buka Perdagangan.
 • Adakah butang Perdagangan Terbuka melaksanakan perdagangan?
  Tidak, butang Buka Perdagangan membuka semula Pembida.
 • Apa yang perlu saya lakukan jika saya baru menggunakan platform dagangan ini?
  Klik pada butang Pengenalan Platform untuk menyemak liputan penuh mengenai platform.
 • Bolehkah saya berdagang pada antara muka platform dagangan lama?
  Tidak, kami menyokong versi terkini platform dagangan.
 • Apa maksudnya 2 klik perdagangan?
  Kami menawarkan 2 klik perdagangan untuk membolehkan pedang untuk mengkaji semula spesifikasi perdagangan sebelum melaksanakan perdagangan. Dengan cara itu mereka akan mempunyai keyakinan bahawa persediaan perdagangan adalah jelas dan perdagangan telah dihantar ke pasaran sebagai mana yang mereka mahukan.
 • Saya mendapat ralat dan saya memerlukan bantuan untuk membuka perdagangan, apa yang perlu saya lakukan?
  Sila hubungi sokongan pelanggankami untuk bantuan lanjut.
 • Bagaimanakah cara saya boleh mengubah suai dagangan sedia ada?
  Sekiranya anda telah melakukan perdagangan, klik pada butang Buka Perdagangan, pilih perdagangan yang ingin anda ubah suai, dan kemudian klik pada butang SL / TP. Dalam popup ubah suai perdagangan SL / TP dan klik pada butang Serahkan untuk menyimpan perubahan.
 • Bagaimanakah cara untuk memadam pesanan masa depan (Pesanan Belum Selesai)?
  Jika anda telah membuat pesanan belum selesai, klik pada butang Pesanan Belum Selesai, pilih perdagangan yang ingin anda ubah suai, dan kemudian Padam Pesanan. Dalam popup klik pada butang Padam untuk menyimpan perubahan.
 • Apa itu Tawaran?
  Harga, atau kadar, yang penjual bersedia untuk menjual.
Amaran Risiko

Dagangan dalam Forex/CFD membawa tahap risiko yang tinggi kepada modal anda disebabkan turun naik pasaran sandaran. Produk ini mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa anda memahami risiko dan mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan berlesen yang bebas dan sesuai.

% siap dibina

Kaedah pembayaran
Untuk membuat deposit lain, anda perlu mengesahkan akaun anda terlebih dahulu.
Fail anda telah ditolak. Sila hubungi sokongan pelanggan.
Saya faham

${UserName},

Tindakan ini tidak tersedia untuk akaun demo.
Tukar ke akaun langsung anda, tambah dana dan mula berdagang.

Danakan akaun anda

Seksyen ini terbuka untuk pelanggan sahaja, sila log masuk atau daftar